U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
Programma's Natuur is een Feest


Kinderen kijken vaak lang uit naar een schoolreisje. Fijn samen een hele dag buitenspelen. Dat hoeft echt niet in een dure speeltuin. Het bos is één grote speeltuin.  Je kunt je eigen consumpties meenemen.  Met een beetje creativiteit kun je er een betaalbaar en toch heel leuk uitstapje van maken. Geen misselijke kinderen. Geen lange busreis met geklier. En een voldaan gevoel achteraf.

Natuur is een Feest kent geschikte (speel)bossen waar je onbekommerd kunt spelen. Bij plaatselijke horeca of campings kun je vaak een plek regelen om te schuilen tegen een bui of naar de wc te gaan.


Algemene informatie

Duur: een hele schooldag, ongeveer van 9 tot 2.

Kosten: De prijs is 4 euro per kind voor een halve dag (met een minimum van 150 euro) of 6 euro per kind voor een hele dag (met een minimum van 250 euro) De prijzen zijn  inclusief btw maar exclusief eten en drinken, eventuele huur van een locatie en vervoer.

Capaciteit: Aantal kinderen: 1 tot 2 klassen, met een maximum van 60 kinderen.

Begeleiding: Voor deze prijs zetten wij één feestjesgever in. De feestjesgever coördineert het programma en kan steeds één module begeleiden. Voor de rest van de modules zorgt de begeleider voor draaiboeken, materiaal en een korte bespreking met de ouders en leerkrachten die begeleiden. Voor een extra begeleider vanuit Natuur is een Feest vragen wij 150 euro.  Tijdens de dag kan het programma in overleg steeds worden bijgesteld. Onze feestjesgever bemiddelt ook voor locaties en eventuele huur hiervan.


Er zijn twee dagprogramma’s:

Programma groep 4 t/m groep 8: Oervolk, Stoervolk

Wie zou er niet eens een kijkje willen nemen in de prehistorie? Jullie kinderen zeker wel. Met het programma ‘Oervolk Stoervolk’ wanen jullie kinderen zich de hele dag in de Oertijd.

Na het inleidende verhaal doet de hele groep opgedeeld in kleine groepjes mee aan de stertocht met opdrachtkaarten. Na de pauze wordt de groep in drieën gedeeld. Alle drie de groepen doen een verschillende workshop. Dit rouleert tot iedereen alles heeft kunnen doen. Eén van deze workshops wordt begeleid door de begeleider van Natuur is een Feest, de anderen door een leerkracht of ouder. 

 

Programma groep 1 t/m 4: Zeerovers en toverdokters

Het programma begint met een verhaal voor alle kinderen tegelijk. Na het verhaal bouwen de kinderen hun eigen dierenbos voor de knuffeldieren. Zo kunnen ze een hol graven voor konijn, muis of beer, een nest bouwen voor vogels of een boomhut voor de apen. Daarna verdelen we de klas in groepjes, die achtereenvolgens een aantal thema-activiteiten gaan uitvoeren. Deze worden deels begeleid door de feestjesgever van Natuur is een Feest en deels door de leerkracht en ouders. We sluiten af met een gezamenlijk spel.

Toverdokter
: Heeft jouw knuffelkonijn pijn in z'n oortje? Kan Teddy Beer niet goed poepen?
Gelukkig houdt de Toverdokter  praktijk hier  in het bos. Maak een kruidenmedicijn, een bladpleister, een toverstok en een heksendrank onder leiding van de Toverdokter. De knuffeldieren voelen zich meteen een stuk beter!

De schat van de zeerover: De Zeerover heeft Karel Kraai ingeruild voor een Papegaai. Daar is Karel zo boos over, dat hij laat zien waar je de schat van de zeerover kunt vinden. Niks zeggen hoor tegen de Zeerover. Zoek de schat. Ga op zoek naar regenboogkleuren. Maak een schatkaart, kleur met bloemen, maak een zeeroverseiland en verstop zelf schatten.

Natuur is een Feest kaarten: Met deze opdrachtkaarten vang je kleine beestjes met een paraplu, maakt een elfentuintje en nog veel meer.